Wat behandelen wij (verzekerd)
- Angstklachten:
Bij een angststoornis heb je regelmatig last van extreme angst terwijl er niet echt gevaar dreigt, we noemen dit dan ook irreële angsten. Angstklachten kunnen op verschillende manieren uiten bijv. angst voor ziekte, angst voor kleine ruimtes, sociale angst
- Paniekklachten:
Is een angststoornis waarbij je regelmatig een paniekaanval hebt. Dit betekent dat je opeens last krijgt van heftige angst. Zo'n aanval duurt meestal een paar minuten tot een half uur. Tijdens de aanval kan het voelen alsof je de controle verliest.
​​​
- Depressie:
Een depressie is een voortdurend aanhoudende sombere stemming die langer dan 2 weken duurt en niet vanzelf verdwijnt, daarnaast is er een verlies van energie.
​
- ADHD:
De afkorting AD(H)D staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. In het Nederlands betekent dat aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit. De hersenen van mensen met ADHD reageren sneller op prikkels. Er zijn 2 verschillende types de hyperactieve of de onoplettendheid type.
​
- Bipolaire stoornissen:
Een bipolaire stoornis is een stoornis die tweeledig is dit kan inhouden dat u manische periodes heeft maar ook depressieve periodes. Time4Reflection kan behandeling bieden in de depressieve fase en stabiele fase.
​
- Psychische klachten door een somatische aandoening:
Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten die niet of onvoldoende verklaard kunnen worden door een lichamelijke aandoening, maar verergeren door of het gevolg zijn van een psychologisch probleem.
- Emotie regulatie stoornis
Een emotie regulatiestoornis is een stoornis in het uiten van je emoties. een kwetsbaarheid die zich als volgt uit:
- Zeer hoge gevoeligheid voor emotionele prikkels
- Een zeer sterke reactie op emotionele prikkels (door niet helpende ideeën/
schema’s/patronen die getriggerd worden).
- Een langzaam terugkeren naar het emotionele basisniveau na emotionele
opwinding.
- Autisme: Diagnose moet al vastgesteld zijn.
​- Psychose: In stabiele fase
​
​
​​​​
​
- Persoonlijkheidsstoornissen waarvoor schematherapie geïndiceerd is​
​​​​​​
- Verlies en Rouw verwerking
Rouw is een normale reactie op een verlieservaring. Rouwen doen we niet alleen bij het overlijden van een dierbare; je kunt ook rouwen om het verlies van je gezondheid, relatie, baan of huisdier. Verlies ervaringen kunnen leiden tot psychische klachten zoals somber, geirriteerd, eenzaamheid, stress , rustleloosheid maar ook verdrietig zijn. Daarnaast kunnen ook lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, futloos en passief voelen.
Rouwverwerking is de manier van omgaan met verdriet en verlies. Het is een proces van overleven, aan het werk gaan met de rouw en het langzaam maar zeker een plaats geven in je leven. Hoe snel je jouw verlies verwerkt en hoe sterk de emoties in het rouwproces zijn, hangen af van verschillende persoonlijke factoren.
​
- Werkproblemen
Problemen met werkgever, overspanning/burn-out
​
- Relatieproblemen
Scheidingen, ruzies, problemen met samen communiceren, niet durven binden
​
- Aanpassingsstoornis.
Stoornis die ontstaat door psychosociale problemen, indien de maatschappelijke problemen opgelost worden zal de stoornis verdwijnen.
​
- Spanningsklachten
Hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, concentratiestoornissen, niet meer goed kunnen ontspannen, lichamelijke spanningen.
​
U kunt wel behandeling krijgen, deze kosten zal u zelf moeten betalen en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar!​​​​​​​​​